SEO blog

Wat betekent SEO? Is zoekmachine optimalisatie noodzakelijk voor mijn website? Een paar wetenswaardigheden over hoe Google de positie van websites beoordeelt.


Slechte links beïnvloeden je positie in zoekmachines.

Negatieve SEO

Links naar een website zijn soms ongewenst. Met negatieve optimalisatie bedoelt men meestal linkspam naar je site door kwaadwillenden,Soms ben je echter zelf schuldig aan slechte links naar je site. Misschien ben je wel in zee gegaan met een bedrijf wat links verkoopt om PageRank te verhogen. Veel website eigenaren hebben meer »


Meta titel en omschrijving

Headtags optimaliseren voor SEO. Beschrijf uw pagina in een paar woorden. Wat zijn Meta Tags? Metatags zijn bedoeld om niet normaal zichtbare informatie in een pagina op te nemen.Een metatag omschrijft de inhoud van een website of een webpagina. Op Wikipedia staat een uitgebreide uitleg over de beschikbare Metatags en meer »

De Metatags zijn een belangrijk onderdeel van seo.

Zoekresulaten verbeteren met rich snippets voor gestructureerde gegevens.

Gestructureerde gegevens en microdata

Behalve een optimaal geschreven inhoud, uitgebalanceerde meta tags en een goede url structuur zijn er nog heel wat andere aspecten van websites die je kunt optimaliseren. Hoe krijg ik extra gegevens in zoekresultaten van Google? Zie je wel eens sterren van waarderingen en recenties in zoekresultaten verschijnen?Bij recepten staan soms meer »


Links naar je website

Hoe krijg ik meer links naar mijn site? Links naar je website bouwen is een langdurig en wederkerend proces. Linkbuilding is het belangrijkste onderdeel van externe zoekmachine optimalisatie. Links met waarde. Waardevolle backlinks komen van een website die PageRank heeft. De links moeten op een pagina staan die is gerelateerd meer »


Beter vindbaar op internet

Beter vindbaar, bovenaan in de zoekresultaten. Speel het spel veilig. Voor een veilige zoekmachine optimalisatie is het noodzakelijk dat je precies doet wat Google aanbeveelt. In de beginjaren was het mogelijk om zoekmachines te misleiden, met een paar handigheidjes kon je de algoritmes beïnvloeden. Google is daarna groot geworden door meer »


Nofollow voor en nadelen

Nofollow beschermt het web tegen spam. Het Nofollow attribuut is een manier waarmee je aan Google laat zien dat de link niet meegewogen moet worden in het zoekmachine algoritme. Sinds de introductie van deze tag is het een stuk moeilijker om links te krijgen die PageRank doorgeven. Dat is ook meer »


Uitleg over PageRank

Zonder een enkele link naar je website heb je een PR van nul. Toch kun je dan op de eerste plaats van de zoekresultaten staan, zolang de inhoud uitzonderlijk goed is en geoptimaliseerd. Als je een echte autoriteit bent op het gebied van de zoekterm dan hoef je geen zorgen meer »